Om Sika Footwear

Skor skapta för arbete

Sika Footwear utvecklar, tillverkar och levererar skor till arbetande människor. Till allt från sjuksköterskan med 12-timmars pass till entreprenören som bygger vägar och broar. Behoven varierar, men en sak gäller för alla: Skorna ska passa både till fötterna och till det arbete som ska utföras.

Sika Footwear är ett danskt företag som tog sina första steg 1870. Inte för att ålder i sig är lika med kvalitet, men det är svårt att argumentera emot 150 års kunskaper och finjustering. Idag använder vi den kunskapen till att utveckla våra egna produkter från grunden och välja ut och marknadsföra de allra bästa varumärkena på marknaden.

Ja, vi kan en hel del om skor på Sika Footwear. Men för oss är det lika viktigt att lyssna på dem som ska använda skorna dagligen. Därför utvecklar vi våra produkter i nära samarbete med användarna. I slutändan är det trots allt deras uppfattning som räknas. Så oavsett om det innebär en extra halkhämmande sula eller ökad komfort, så gör vi det där lilla extra. En gemensam grund skapar de bästa resultaten.

Om du väljer Sika Footwear får du med andra ord hela paketet och är garanterad service lite utöver det vanliga. Snabb och säker leverans, kompetent rådgivning och säljfrämjande marknadsföringsstöd är bara några av fördelarna som gör att du kan ligga steget före och säkerställa nöjda kunder och medarbetare!

Sika Footwear i korthet

Grundat:
Företaget grundades 1870 av familjen Engelbredt. Sika Footwear är fortfarande familjeägt och leds idag av Ole Engelbredt.

Placering:
Huvudkontoret ligger i Herning, Danmark. Företaget har dessutom en egen fabrik i Lviv, Ukraina.

Antal anställda:
140

Lager/logistik:
Från det 6000 m2 stora centrallagret i Herning, Danmark, distribueras årligen 700 000 par skor till kunder i framförallt västra och norra Europa. Under 2017 infördes ett nytt lagerhanteringssystem som rustar Sika Footwear för framtida krav på effektiv, säker och snabb leverans.

Produkter:
Sika Footwear utvecklar, producerar och levererar skyddsskor och arbetsskor till många olika branscher, kunder och behov. Vi har ett brett sortiment med allt från tofflor, skor och sandaler till stövlar och tillbehör.

Märken:
SIKA, BRYNJE, ELTEN, DUNLOP och TRETORN
 

Sika Footwears värderingar

Dynamik

Vi är engagerade och strävar efter att ständigt utvecklas för att garantera att vi alltid ligger steget före.

Engagemang

Vi gör det som krävs för att leverera komfort, välbefinnande och säkerhet och utveckla vårt företag, eftersom det är viktigt för oss.

I framkant

Vi strävar efter att ligga i framkant med det vi gör.

Fokus på människan

Vår verksamhet bygger på ömsesidig tillit och öppenhet i syfte att utnyttja den fulla potentialen hos våra medarbetare.

Marknaden i centrum

Allt vi gör utgår från den enskilda marknaden och dess behov.